jueves, 18 de octubre de 2012

Marcadors Socials


Són un tipus de medi social que permeten emmagatzemar, classificar i compartir enllaços a Internet o en una Intranet.
Els usuaris guarden una llista de recursos d'Internet que consideren útils, i aquests poden ser privats o accessibles al públic. De manera que si els enllaços estan compartits persones amb interessos similars podra veure els enllaços per etiquetes, categories...
Una de les avantatges que tenen és que els recursos més útils son marcats per més usuaris i això fa que es creii un rànquing basat en el criteri dels usuaris, de manera que es pot mesurar la utilitat dels recursos. Tot i això també existeixen desavantatges que també s'han de tenir presents, com per exemple que no hi ha un sistema preestablert de paraules clau o categories.
És semblant al botó de preferits que tenim a l'ordinador; però algunes de les  diferències són :que els marcadors socials hi podem accedir des de qualsevol ordinador, que comparteixes els marcadors amb altres persones i que els marcadors socials estan sempre disponibles.
l'OBJECTIU: obrir i compartir

Hi ha tres tipus de marcadors socials:




- delicious: 

És una pagina web que permet guardar i recuperar a la xarxa les adreces d'interès, de manera que pots desar fotos, vidios, tweets, blocs.. i tot aixó serà consultable en linia, i a través de paraules claus (etiquetes), i col·leccions d'altres enllaços podràs descobrir i trobar diferents temes que t'agraden.
 Aquesta és la pàgina web principal: http://delicious.com/




- Mister wong:  

És una pàgina web que permet guardar adreces web interessants de la xarxa a favorits (marcadors) amb paraules clau i etiquete. S'emmagatzemen en un compte personal al qual tenim accés des de qualsevol lloc, i podem guardar l'adreça per a ús públic o privat.
s'ha d'enviar una petició a un altre usuari, quan ens hagi acceptat la invitació apareixarà al nostre llistat d'amics i es podrà accedir als seus marcadors fent clic sobre el seu nom. També podem accedir a usuaris que s'han interessat pels nostres marcadors i "visitar" els usuaris que ens han "visitat".

quan visualitzem els marcadors d'un determinat usuari podem:
- Accedir al seu perfil
- Enviar un missatge
- Afegir als
A continuació hi ha un documental que explica de forma senzilla i clara la forma d'utilitzar el Mister wong.






- pearltrees:


És una eina que organitza la informació i la relaciona entre ella en forma d'equema. Amb aquesta aplicació podem crear "arbres de perles" en els quals cada perla és una adreça concreta. Aquestes "perles" es van ramificant i es van relacionant amb altres adreçes web (perles).
Aquests "arbres de perles" es poden compartir en reds socials i es pot conectar amb el nostre compte de Twitter o Facebook.

La pàgina web principal: http://www.pearltrees.com/
Seguidament podeu veure un vidio en anglès que us he adjuntat perquè explica com utilitzar el pearltrees.


A continuació podem veure el meu pearltrees que vam crear a classe:

                                                            My pearltrees

related interested




Reflexió:

Aquestes tres xarxes socials: Delicious, Mister Wong, Pearltrees no les coneixia i ara que ja en tinc coneixement d'elles m'he adonat que són de gran utilitat.
La societat va canviant i de manera molt ràpida, i els futurs mestres cal que tinguem coneixement de les noves tecnologies ja que actualment a les escoles s'utilitzen cada vegada més les TIC, i els mestres si tenim coneixement d'aquests marcadors socials podrem ensenyar als nens a utilitzar-los ja que són de fàcil maneig i els hi seràn de gran utilitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario